De Groot Zonwering

De Groot Zonwering

 

   

De zonwering specialist in Groningen & Drenthe
 
 
Vraag hier een offerte aan

Plan hier uw showroombezoek

Nieuwe vacatures
 
Offerte aanvragen

Wat kost een overkapping? 

Is uw tuin op het zuiden gericht? Dan heeft u de hele dag zon. Om een beetje schaduw te creëren in uw tuin is een overkapping de uitkomst! Een terrasoverkapping maakt het tevens mogelijk om tijdens een regenbui lekker droog buiten te kunnen zitten. Een overkapping is dus een verrijking van uw tuin, maar wat kost zo’n terrasoverkapping nou ongeveer? Lees verder en ontdek! 

                                                            Pergotex terrasoverkapping Weinor

Voordelen van een overkapping 

Bent u nog niet helemaal overtuigt van de meerwaarde van een overkapping? Neem dan de onderstaande voordelen eens door: 

Voor een overkapping is geen vergunning nodig 

Een overkapping mag geplaatst worden zonder dat hier een vergunning voor nodig is. De toegestane hoogte van de overkapping is afhankelijk in wat voor zone u woont. De zone waarin u woont bepaald of uw tuinoverkapping een maximale hoogte van drie of vier meter mag hebben. 

Bescherming tegen de elementen 

Een overkapping werkt zonwerend, waardoor u een lekker schaduwplekje creëert in uw tuin. Hierdoor kunt u lekker genieten van de zomer in eigen tuin en ook ‘s avonds langer buiten zitten. 

Naast de zonwerende functie biedt een terrasoverkapping ook bescherming tegen neerslag. Zo kunt u wanneer het regent, maar de temperatuur wel aangenaam is gewoon lekker buiten onder de overkapping zitten. 

Gevoelsmatig een grotere woning 

Een overkapping op maat creëert een hele natuurlijke overloop tussen uw woning en uw tuin, waardoor uw totale woonruimte gevoelsmatig toeneemt. Bovendien creëert u een soort veranda waar uw tuinmeubelen kunnen blijven staan, waardoor u deze niet steeds naar binnen hoeft te slepen. 

Op iedere plek in uw tuin te plaatsen 

Uw tuinoverkapping hoeft niet per se aan uw woning te worden bevestigd. Dit maakt dat u de tuinoverkapping op iedere gewenste plek in uw tuin kunt plaatsen. 

Meerwaarde voor uw woning 

Een overkapping op maat draagt bij aan de waarde van uw woning, omdat dit toch een stuk luxe aan uw woning toevoegt. 

Opbouw prijs overkapping 

De prijs van een (tuin)overkapping is erg afhankelijk van de opbouw hiervan. Er zijn namelijk grote verschillen in materialen, groottes, kleurtinten en standaardmodellen en maatwerk modellen. Hieronder meer uitleg over opbouw van de prijs van een overkapping: 

Maatwerk of prefabricatie 

Allereerst rust u de keuze tussen een gepersonaliseerde overkapping op maat of een voorgefabriceerde overkapping. De voorgefabriceerde optie is logischerwijs een stuk goedkoper. Wanneer u echter een goede overkapping wilt die naadloos aansluit bij uw woning en tuin is het aan te raden om te kiezen voor een overkapping op maat

Formaat 

Uiteraard is ook het formaat van invloed op de vraag “Wat kost een overkapping?”. Ook hierbij geldt: hoe groter, hoe hoger de kosten.  

Materiaal 

Overkappingen zijn verkrijgbaar van de materialen hout, aluminium en staal. Hout is het goedkoopste materiaal, echter wordt veelal voor een van de metalen gekozen. Hiervoor in de simpele reden dat deze een moderne uitstraling hebben en extra stevigheid en stabiliteit bieden. 

De verschillende overkappingen van De Groot Zonwering 

Bij De Groot Zonwering verkopen wij enkel overkapping van hoge kwaliteit op maat. Hierbij heeft u de keuze uit de onderstaande drie topmodellen: 

 

 

Overkapping op maat van De Groot Zonwering 

Wilt u deze zomer ook net iets comfortabeler in uw tuin zitten? Wacht dan niet langer en vraag naar de mogelijkheden van een overkapping op maat van De Groot Zonwering! Neem contact op of vraag een offerte aan door op de onderstaande knop te drukken. 

Adres De Groot Zonwering
Adres
 
De Groot Zonwering
Hoevenkamp 4
9461 HE Gieten
Openingstijden De Groot Zonwering
Openingstijden
maandagGesloten
dinsdag13:00–17:00*
woensdag13:00–17:00*
donderdag13:00–17:00*
vrijdag13:00–17:00*
zaterdagGesloten
zondagGesloten
 *onze showroom is
 op afspraak geopend
  
Contact De Groot Zonwering
Contact

Showroom bezoeken?
Maak telefonisch een afspraak:

0592 21 10 20

info@degrootzonwering.nl

 De Groot Zonwering Facebook   

Contact De Groot Zonwering 0592 21 10 20

Sitemap

  • 5 / 5
    De Groot heeft bij ons diverse rolluiken geplaatst. Echt fantastisch werk! Super blij mee. Ook ons zonneschermdoek vervangen! Mooie kleur die bij de rest past.Kortom vak werk en bedankt! Frank Meinders
  • 5 / 5
    Wij zijn blij met onze rolluiken. Ze werken voortreffelijk. We hadden een leuke dag met jullie jongens. Deze kun je wel op pad sturen. Hartelijk Groet, Fam Roggema.
  • 5 / 5
    Kijk nou hoe schitterend!!!!!! Heel erg bedankt. Hier zeer tevreden klanten, Groetjes Mevrouw Poort

De Groot Zonwering

Beoordeling door klanten: 4.8 / 5 - 6 beoordelingen