De Groot Zonwering

De Groot Zonwering

 

   

De zonwering specialist in Groningen & Drenthe
 
 
Vraag hier een offerte aan

Plan hier uw showroombezoek

Nieuwe vacatures
 
Offerte aanvragen

Welk rolluik moet ik kiezen?

Heeft u besloten dat u rolluiken wilt aanschaffen, maar weet u nog niet welke mogelijkheden er zijn? Er is een ruim aanbod aan rolluiken met verschillende eigenschappen en van verschillende materialen, kleuren en soorten bedieningen. In deze blog leggen wij u uit waar u allemaal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een rolluik.

De eigenschappen van een rolluik

Rolluiken bieden oplossingen voor veel problemen. Om de juiste rolluiken te kopen is het daarom van belang om eerst voor uzelf na te gaan welk probleem ze voor u moeten oplossen.

Schijnt de zon de hele dag op uw ramen waardoor het te warm wordt in huis? Rolluiken zijn dan de ideale uitkomst. Een rolluik bestaat uit aluminium lamellen vol met schuim die de zonnestralen tegenhouden en de ruimte verduisteren.

Woont u in een inbraakgevoelige wijk? Een rolluik heeft inbraak vertragende eigenschappen. Een huis met rolluiken is voor inbrekers dus een stuk minder interessant. Rolluiken zijn namelijk tot wel tien minuten inbraak vertragend. Daarnaast kan de inbreker niet naar binnen kijken.

De aluminium lamellen met schuim zijn niet alleen zonwerend, maar ook geluidswerend. Als u last heeft van een drukke buurt, zijn rolluiken de ideale oplossing. En zodra u de muziek hard heeft staan, hoort uw omgeving hier ook niets van.

Het schuim in de lamellen houdt wel tot de helft van de warmte vast. Tijdens koude dagen houden de rolluiken zoveel warmte vast, dat u dit zelfs merkt in de hoogte van uw energierekening. Rolluiken dragen dus ook bij aan duurzaamheid.

rolluik kiezen

Het materiaal van uw rolluik

Zodra u weet welk probleem u wilt oplossen met de aanschaf van rolluiken, kunt u bepalen van wat voor materiaal ze moeten zijn. Bij De Groot Zonwering verkopen we over het algemeen alleen alluminium rolluiken. Als u wilt profiteren van inbraak vertragende, geluidswerende en isolerende eigenschappen, dan zijn aluminium exemplaren ideaal.

Nadat u het gewenste materiaal heeft uitgezocht, is het tijd om te bepalen in welke kleur u uw rolluiken wilt hebben. Bij De Groot Zonwering heeft u keuze uit diverse kleuren.

De bevestiging van uw rolluik

Een rolluik kan op verschillende manieren worden bevestigd, namelijk op de muur of op het kozijn. Bij montage op de muur wordt het frame van het rolluik op de muur bevestigd. Zo zie je van binnenshuis niet dat er een rolluik op de muur is bevestigd. Bij montage op het kozijn wordt het frame van het rolluik binnen de muren bevestigd. Het rolluik is op deze manier juist van buitenaf minder zichtbaar. U kunt het bevestigen van uw rolluik uitbesteden aan een van onze professionele medewerkers.

Bediening

Tot slot moet u een keuze maken tussen de verschillende bedieningsmogelijkheden. Kiest u voor een handmatige bediening of ervaart u liever het gemak van elektrische bediening? Aluminium rolluiken zijn zwaar, dus hierbij kan het handig zijn om voor elektrische bediening te kiezen. Als u het liever goedkoper houdt kunt u het beste voor handmatige bediening kiezen.

Bij handmatige bediening heeft u de keuze uit een band of een koord. Dit werkt vrijwel hetzelfde. Bij elektrische bediening kunt u kiezen tussen een schakelaar of een afstandsbediening. De afstandsbediening heeft als voordeel dat u vanaf iedere plek in uw huis uw rolluiken kunt bedienen. Daarnaast bestaan er ook rolluiken die via een app bediend kunnen worden. Dit kan ook in combinatie met de Connexoon of de Tahoma. Zo kunt u ze thuis of zelfs buitenshuis bedienen. Om de rolluiken met een app te bedienen heeft u een Connexoon of een Tahoma nodig.

Rolluiken bij De Groot Zonwering

Goede zonwering is voor iedere woning onmisbaar. Het is essentieel voor uw wooncomfort en zorgt daarnaast ook nog eens voor een lagere energierekening. Het is natuurlijk belangrijk dat uw zonwering er mooi en verzorgd uitziet. De Groot Zonwering is dé specialist van Groningen en biedt u uitgebreide keuzemogelijkheden op het gebied van zonwering, zo ook voor rolluiken. Wij helpen u graag met het uitzoeken en installeren van de zonwering.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Adres De Groot Zonwering
Adres
 
De Groot Zonwering
Hoevenkamp 4
9461 HE Gieten
Openingstijden De Groot Zonwering
Openingstijden
maandagGesloten
dinsdag13:00–17:00*
woensdag13:00–17:00*
donderdag13:00–17:00*
vrijdag13:00–17:00*
zaterdagGesloten
zondagGesloten
 *onze showroom is
 op afspraak geopend
  
Contact De Groot Zonwering
Contact

Showroom bezoeken?
Maak telefonisch een afspraak:

0592 21 10 20

info@degrootzonwering.nl

 De Groot Zonwering Facebook   

Contact De Groot Zonwering 0592 21 10 20

Sitemap

  • 5 / 5
    De Groot heeft bij ons diverse rolluiken geplaatst. Echt fantastisch werk! Super blij mee. Ook ons zonneschermdoek vervangen! Mooie kleur die bij de rest past.Kortom vak werk en bedankt! Frank Meinders
  • 5 / 5
    Wij zijn blij met onze rolluiken. Ze werken voortreffelijk. We hadden een leuke dag met jullie jongens. Deze kun je wel op pad sturen. Hartelijk Groet, Fam Roggema.
  • 5 / 5
    Kijk nou hoe schitterend!!!!!! Heel erg bedankt. Hier zeer tevreden klanten, Groetjes Mevrouw Poort

De Groot Zonwering

Beoordeling door klanten: 4.8 / 5 - 6 beoordelingen